Meniu-painea pescarului

Asa cum toata lumea stie,pescarii nu prind doar peste .Ei sunt si buni consumatori,unii chiar gurmanzi a produselor preparate din  peste.In general cel mai cunoscut este borsul de peste,foarte apreciat si desigur peste preparat in foarte multe feluri:prajit,fiert,afumat,uscat,la cuptor si tot asa,in functie de dorinta si gustul consumatorilor.Mai este un produs care place multor pescari si nu numai:icrele de peste preparate in mod traditional,facute omleta sau puse direct in bors,pentru un gust mai bogat.Azi am combinat o reteta de paine cu icre de peste si a rezultat ceva spectaculos de bun:painea pescarului.Usor de preparat si la indemana tuturor,se face cu tot ce e prin frigider in functie de anotimp.Desigur,vedeta sunt icrele de peste proaspat care au fost asezonate cu putina sare pentru gust.Apoi se bat bine 3 oua cu putin lapte si se adauga faina alba de grau,praf de copt sau bicarbonat de sodiu si mirodenii dupa gust:piper,boia dulce,usturoi granulat,sos de soia.Se amestea foarte bine aluatul cu icrele si se toarna intr-o tava de chec bine tapetata cu margarina.Se da la copt cca 40 de minute,pana devine rumena si pofticioasa.Va doresc pofta buna si fir intins.Cu respect,Simona Maria Catargiu.IMG_20160209_151407

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s